Prijavite se na našu newsletter listu kako biste uvek bili u toku sa novostima

Prijava

Zaboravili ste lozinku? Registruj se

programiraj trk tastatuiru sa qmk i via

Uz punu podršku za QMK i VIA, jednostavno možeš programirati i ponovno mapirati svaki taster na TRK tastaturi.

Firmware otvorenog koda (open-source) donosi beskrajne mogućnosti za rasporede tastature, prečice, čak i knob-ove i još mnogo toga.

Prati sledeće instrukcije kako bi povezao TRK tastaturu i VIA:

Ažuriranje firmware-a: Za ažuriranje firmware-a potrebno je da koristiš besplatan softver "The Teensy Loader Application", koji možeš preuzeti sa ovog linka. Kada pokreneš aplikaciju, klikni na "File", pa zatim u padajućem meniju odaberi "Open HEX File", odaberi firmware (hex fajl) koji možeš preuzeti sa ovog linka. Zatim tastaturu prebaci u "Bootloader" mod klikom na tastere "FN" i "Esc" istovremeno. Kada tastatura uđe u Bootloader mod, u padajućem meniju "Operation" omogućiće se opcija "Program". Klikni na dugme "Program". Kada se učita firmware, klikni u okviru "Operation" na opciju "Reboot", i tastaura je spremna za rad.

Napomena: Ukoliko importuješ pogrešan HEX fajl, rizikuješ da ti tastatura više neće raditi. Pre svakog importa firmware-a obavezno proveri da li je to trkeyboards_trk1.hex fajl sa ovog linka.


Korišćenje VIA softvera: S obzirom na to da VIA kod za TRK1 još uvek čeka odobrenje od GitHub-a, tastatura se još uvek ne prepoznaje automatski. Potrebno je da ručno preuzmeš JSON mapu tastature sa ovog linka. U browseru otvori VIA sajt. Klikni na tab/karticu "Settings" i uključi opciju "Show Design tab", zatim prevuci JSON datoteku sa ovog linka na karticu "Design" u VIA-i. Nakon toga VIA je spremna za rad.